Køleskab med musik og power i

Huawei bider Apple i haserne

341,6 millioner smartphones. Det lyder som et enormt antal, men tro det eller ej – det er faktisk færre telefoner, end der blev solgt på verdensbasis i andet kvartal af 2016.

Med andre ord falder det globale smartphone salg en smule. Helt præcis 1,3 pct vurderer analyse firmaet IDC. Ifølge statistik-folkene købte folk 346,1 pct. smartphones i april, maj og juni sidste år.

Mere interessant end den trods alt lille nedgang er, hvilke fabrikanter der vinder terræn, og hvilke som viser svagheder.

De manglende fem millioner i regnestykket skal nemlig nok blive indhentet, når Apple lancerer sine hedt imødesete iPhone 8 og iPhone 7S, mens Samsung, Huawei, Sony, LG, Nokia osv. forsøger at holde trit.

IDC viser sin Top-5 i lutter tal.

Ifølge IDCs tal ser det nemlig ud til, at verdens fem største smartphone fabrikanter er ved at stikke af fra alle andre i deres egen stærke førergruppe.

Samsung, Apple, Huawei, OPPO og Xiaomi gik nemlig alle stærkt frem i andet kvartal af i år, mens hovedfeltet med ”alle andre” mobil producenter gik tilbage fra næsten 46 pct. til nu 39.

De store bliver altså stærkere og stærkere i den hårdt konkurrerende smartphone verden.

Samsung solgte igen suverænt flere smartphones end alle andre. Sydkoreanerne har nu en markedsandel på 23,3 pct, mens Apple kun har lidt over det halve – 12,0 pct.

I april, maj og juni halede Huawei kraftigt ind på Apple. Til efteråret skal den nye Mate 10 toptelefon holde fanen højt for Huawei.

Selvom Apple gik frem med 0,3 pct. i forhold til for et år siden, er væksten kun halvt så høj som hos Samsung. Galaxy S8 telefonerne har været en global bestseller for Samsung – og dét kunne mærkes i andet kvartal.

De to helt store vindere er dog kinesiske – Huawei og Xiaomi, der gik frem med henholdsvis 2,2 og 2,3 pct. i april, maj og juni.

Mest markant er Huawei, der for første gang hos IDC har opnået over 10 pct. markedsandel i verden. Huawei solgte 38,5 millioner smartphones på de tre måneder.

Huawei har som erklæret mål at erobre den globale andenplads inden for to-tre år. Fortsætter Huawei i samme tempo, skal den kinesiske tele-gigant nok indhente Apple. I hvert fald må de succes-forvænte amerikanere kunne mærke Huaweis ånde i nakken.

Analyse bureauet Canalys er stort set enig med konkurrenterne fra IDC om verdens fem største smartphone mærker lige nu. Canalys viser blot sin Top-5 i grafik, der gør det lidt nemmere at sammenligne.

Ifølge IDC er der nu kun 0,7 procent markedsandel til forskel mellem Apple på rang to og Huawei på tredjepladsen med nu 11,3 pct. af verdens salg af smartphones.

Sandsynligvis vil Apple igen øge sit forspring i fjerde kvartal af i år, for da vil de nye iPhone 8, iPhone 7S og iPhone SE modeller være kommet til salg i butikkerne verden over.

Et mere realistisk overblik over, hvem der er verdens nummer to i tre, får vi nok først til januar næste på, når tallene for alle fire kvartaler af 2017 vil være klar.

Jeg tror, at den nuværende rangfølge holder, men hvor længe.

Tankevækkende er vel også, at kinesiske fabrikanter sidder på tre af pladserne i den globale Top-5. Fabrikanten på position 6 er i øvrigt også fra Kina. Det er Vivo, som har måttet afgive sin femteplads til rivalerne fra Xiaomi.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køleskab med musik og power i