Samsung folder sig ud

Windows 10 kan styres med øjnene

Når man modtager nyheder fra Microsoft, der fortæller, at kommende udgaver af Windows 10 vil få indbygget ”eye tracking technology”, vil mange nok straks gå i alarm beredskab.

Betyder det, at ens computer helt som standard vil følge, hvor man kigger på skærmen på sit arbejde, i skolen eller derhjemme?

Det er jo en teknologi, som avancerede reklame- og analyse-bureauer bruger til at tjekke, om f.eks. annoncer er placeret det mest optimale sted på en webside.

I princippet vil man vel kunne bruge Microsofts nye Eye Control feature til det formål, men det er egentlig ikke formålet.

Microsofts Enable Research team mødes for at drøfte muligheder i Eye Control teknologien og Eye Gaze rullestolen.

Eye Control i Windows skal først og fremmest hjælpe handicappede med at navigere gennem Windows 10 og f.eks. åbne en app ved blot at flytte deres øjne. Fysisk bevægelser på et tastatur, en mus eller en bevægelse med hånden er ikke nødvendig.

Microsoft har flere gange før indbygget hjælpe-midler for handicappede i sin software. Et prisværdigt initiativ, fordi vi ikke alle kan bruge ti fingre på tastaturet, en fingertip på pegefelt og touch skærm eller flytte på en computermus.

Microsoft bygger Eye Control i samarbejde med det svenske firma Tobii, der er verdens førende udvikler af udstyr til øjen-kontrol pr. computer,

I praksis foregår Eye Control ved, at  man udnytter f.eks. kameraet over skærmen på de fleste laptops. Hemmeligheden ligger i den software, der kan genkende brugerens øjen-bevægelser og forvandle dem til kommandoer, som pc’en kan forstå…..

/

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung folder sig ud