Vi køber færre mobiler i Europa

MS Paint holder flyttedag – dør ikke

Adskillige danske aviser har i de senere dage sendt store overskrifter ud om, at Microsoft nu dræber sit populære ”Paint” program på Windows pc’er.

Det er IKKE korrekt og altså, hvad man i gamle dage kaldte en lille ”avis and”.

Helt ”fake news” var historien dog ikke, for Microsoft har nemlig fortrudt sin første udmelding om, at Paint skulle dø.

Nu fortsætter Paint, men holder blot flyttedag. Det populære tegne-program vil ikke længere være en del af selve Microsoft programpakken, der kommer med en ny Windows 10 pc. I stedet kan man downloade Paint gratis som en app fra Microsoft Windows Store.

Reaktionen var stærk på internet fra hundrede-tusinder af Paint brugere. Så stærk, at Microsoft fortsætter med Paint. Programmet flyttes bare til Microsofts Windows Store, hvor det kan downloades fra – faktisk ligesom Paiints storebror Paint 3D.

Det er sikkert en rigtig god nyhed for en masse pc-ejere, der – ligesom jeg faktisk – bruger det lettilgængelige MS Paint til mange praktiske ting i hverdagen. F.eks. til at beskære og tilpasse størrelsen på billeder, til at ændre formatet fotos lægges i osv.

Microsoft har for længst lanceret en afløser – Paint 3D – der kan noget mere end det ordinære Paint. Bl.a. arbejde med 3-dimensionelle objekter og motiver til Virtual Reality.

På den anden side er Paint blevet en kær del af Windows – et fast inventar gennem mange år ligesom spillene ”Solitaire” og ”Minesweeper”.

Derfor blev Microsoft i de senere dage mødt med lidt af en ”shitstorm” på internet, da meddelelsen røg ud, at MS Paint ville blive dræbt i den næste kommende version af Windows til efteråret. Så stærk var reaktionen fra brugerne, at Microsoft nu har fortrudt.

Sådan så Microsofts “dødsannonce” ud for Paint, som nu er trukket tilbage.

Man kan selvfølgelig ikke fortænke Microsoft i at mene, at Windows kunne have brug for et mere moderne grafikprogram end Paint – det har trods alt 30 år på bagen. Lige så længe, som Windows har eksisteret.

Men Microsoft Paint har været populær i alle årene, selvom programmet aldrig har været i nærheden af at være et professionelt værktøj for digitale kunstnere a la f.eks. Photoshop. Enkelhed og høj bruger-værdi er kendetegnene for Paint gennem de mange opgraderinger, programmet har fået gennem årene.

Officielt har Microsoft markeret, at Paint bliver udfaset – ”deprecated” – hvilket i software gigantens sprogbrug betyder, at programmet ikke længere vil få nye features eller sikkerheds-opdateringer.

Det er dog ikke en dødsdom, som mange aviser har påstået.

MS Paint 3D har lige fået en række nye funktioner, som f.,eks. kan bruges til at klippe elementer ind og ud af et foto.

Man skal fremover en tur forbi Microsofts online butik Windows Store for at hente Paint, når man f.eks. køber en ny Windows baseret pc.

Dér kan Paint så hygge sig i selskab med tusinder af andre apps – og være sikker på, at det fremover kun vil blive downloadet af de personer, som kigger specielt efter programmet.

Man kan selvfølgelig også kalde ”udfaset” for en slags dødsdom – en langsom en. Hvor længe Paint vil overleve fra nu, ved ingen. To år måske – eller hvorfor ikke 30 år mere, før det ender på pc-verdenens kirkegård.

Er man til lidt mere avanceret grafik – og vil være sikkert på opgraderinger i de kommende år – kan man selvfølgelig skifte til MS Paint 3D. Det ligger også som app i Microsofts Windows Store.

Paint 3D har for en uge siden fået en række opdateringer, der bl.a. gør det lettere at tage et element ud af et billede og bearbejde det separat. Desuden kan man nu igen tegne lige linier og kurver. En funktion, der mærkelig nok blev slettet i en periode….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber færre mobiler i Europa