Google størst i browsere

Porsche hjælper Huawei med tiden

Efter et par års tørke vrimler det nu med Android smartwatches i luksus udgaver. Næsten alle store modemærker har fået deres eget smarte ur, der skal komplementere det dyre tøj og de flotte tasker.

Men trangen til at gå op i pris kommer såmænd også fra elektronik fabrikanterne. Senest demonstreret af kinesiske Huawei, der har allieret sig med tyske Porsche Design for at skabe en eksklusiv udgave af sit velkendte smartwatch.

Det er anden gang, at Huawei og Porsche går hånd i hånd. Første gang var for nogle måneder siden, da de to præsenterede en særlig luksuriøs og superstærk udgave af toptelefonen Huawei Mate 9.

Nu har Huawei både en smartphone (Mate 9 ) og et smartur designet af Porsche. Dyrt, men lækkert.

 

Samarbejdet om at designe og bygge en smartphone til 10.000 kroner er åbenbart gået så godt, at Huawei og Porsche Design nu fortsætter med at forædle et Huawei ur.

Grundlæggende er det nye Porsche Design Huawei Watch et sporty og moderne ur, der er blevet klædt i luksus:

Nyheden har alle de sædvanlige features som trådløs kommunikation med en app på smartphonen, GPSm  samt sms, email, kalender alarmer, musik afspilning, håndfri telefoni osv.

Almindelige blandt de billige smartwatches til fitness brug, men sjældne blandt de dyre til pynt er til gengæld sensorer til måling af puls og kalorie forbrænding, hudens temperatur osv. Dem finder man stort set kun i Apple Watch.

Som ekstra attraktion har Huawei indbygget et digitalt barometer og en manuel tachy-meter (speedometer) ring, som man ofte ser på dyre sportsure til herrer med sportsvogn. I praksis bruger de færreste nok ringen omkring urskiven, men cool ser den ud – og i Huaweis tilfælde er den tilmed fremstillet af sort keramik.

Porsches indflydelse ses mest tydeligt i Huawei urets barsk sorte farve, de udvalgte materialer og det minimalistiske og rene design. Urskiven er naturligvis Porsche, og det samme er det ægte safirglas, der beskytter displayet. Den slags ser man ellers kun på dyre schweizer ure.

Porsche har sørger for minimalistisk designede digitale urskiver.

Huawei er usædvanlig tavs med hensyn til urets ”indvolde”, men mon ikke der gemmer sig et almindeligt Huawei Watch 2 med Snapdragon 2100 processor og Android Wear 2 styresystem derinde?

Den danske pris kender jeg ikke, men det seje Porsche Design Huawei Watch koster 795 euro ude i Europa. Det svarer til ca. 6.000 kroner. Med i prisen følgeren flot æske og et sort armbånd i ægte læder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google størst i browsere