En mobil der ikke skal lades op

Pc-salget det laveste i 10 år

Lenovo, der for nogle år siden købte IBM’s pc-forretning, har tabt sin førsteplads som verdens største pc-fabrikant.

I andet kvartal måtte den kinesiske elektronik-gigant se sig overhalet af amerikanske Hewlett-Packard (HP), der gen-erobrede pc-tronen.

12,7 millioner pc’er solgte HP på globalt basis i månederne april, maj og juni, mens Lenovo måtte nøjes med 12,2 millioner – viser nye tal fra analysefirmaet Gartner.

HP’s salg er gået frem med 3,3 pct, men den positive melding kan ikke dække over, at det går rigtigt dårligt med at få folk og virksomheder til at købe nye pc’er for tiden.

Lenovo måtte således acceptere en nedgang på 8,3 pct. i årets anden kvartal. Apple havde et minus på 0,4 pct, Asus minus 10,3 pct. og Acer minus 12,5 pct. Ud over HP var det kun Dell, der gik frem blandt verdens seks største pc-producenter.

Folk køber små Chromebooks og store smartphones i bunkevis, mens salget af pc’er er det laveste i 10 år.

Hvad der imidlertid er endnu mere foruroligende – set med pc-øjne – er, at andet kvartal leverede det laveste pc-salg i verden i 10 år. Vi skal helt tilbage til 2007 for at finde en tre-måneders periode, hvor salget var dårligere. 61,1 millioner maskiner for at være præcis.

Gartner bruger ikke alene smartphones eller tablets som begrundelse for det svigtende pc-salg. Det skyldes snarere, at mangel på vigtige komponenter har tvunget pc-priserne op – og lysten til at købe nyt ned.

Analytikerne kan dog ikke ignorere, at den generelle udvikling væk fra traditionelle laptops og desktops – og over på smartphones – påvirker pc-salget.

Hvis I kigger på jer selv i dag og for fem år siden, vil de fleste have flyttet flere opgaver over på mobilen. F.eks. surfing på internet, betaling af regninger, email eller styring af kalenderen.

Gartner indregner ikke salg af tablets eller Googles billige Chromebook laptops i sine tal, fordi de ikke konkurrerer direkte med pc’er.  Gartner indrømmer dog ved samme lejlighed, at Chromebooks, der er altid er online for at fungere, sælger som varmt brød. Sidste år gik Chromebook salget således frem med 38 pct….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En mobil der ikke skal lades op