Hvor betaler man mest for bus og tog?

Mini-O er nyt design i højttalere

Der er efterhånden så mange trådløse Bluetooth højttalere på markedet, at nye fabrikanter skal oppe sig eller finde på noget usædvanlig godt, hvis de vil have en chance.

Det nye amerikanske firma Flato mener, at det har noget uset på bedding – og ovenikøbet en højttaler, der lyder af meget mere, end den ser ud til.

De nye Mini-O – kig på billederne og I vil forstå navnet – bruger ikke de sædvanlige runde højttaler enheder med en magnet i midten. Dem, vi har set anvendt i mange årtier.

I stedet anvender Flato en ny patenteret teknologi fra Sydkorea, der gør det muligt at bygge højttalere i stort alle designs og udformninger.

Hos Flato er resultatet en o-formet  højttaler, der er vandtæt, solid og i en størrelse, så man let kan have den i sin hule hånd. Dens output er til gengæld tre gange så højt som en boks med konventionel teknologi ombord.

Mini-O måler beskedne 108 x 55 x 15 mm og vejer 68 gram. Højttaleren kan håndtere 6 watt – eller rettere 2 gange 3 watt, fordi de er rundstrålende og kan spille i stereo helt alene. Det er ikke en effekt, der vil imponere audiofiler eller rock-fanatikere, men sikkert alt rigeligt til musik på et skrivebord, i soveværelset, på teenage hybelen, i køkkenet eller til hyggestøj på stranden, ved poolen eller i teltet.

Den koreanske teknologi forklares med, at den helt flade membran kan forvandle horisontale vibrationer til vertikale. Udstråling af musik er identisk over hele fladen, så forvrængningen skal være meget lav.

Ikke at jeg blev meget klogere af den forklaring, men det kunne så absolut være interessant at afprøve Mini-O højttalerne i praksis, når de kommer på markedet til december. Er det rent reklamesnak eller et bare rimelig seriøst nyt bud i musik sammenhæng?

Mini-O er forsynet med True Wireless Stereo, der betyder, at to højttalere kan forbindes trådløst via Bluetooth med samme lydkilde. Batteriet kan spille i seks timer for hver time, det har været opladet.

De skægge Mini-Os kan i øjeblikket forudbestilles via Kickstarter til favørpriser på 29 USD for én eller 55 USD for to – svarende til 220 og 410 kroner. Det er ikke den voldsomme udskrivning, så man skal nok ikke forvente high-end high-res Hi-Fi fra den kant….

 

1 kommentar

  • I have learn a few excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.
    I surprise how so much attempt you put to create this kind of great informative website.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor betaler man mest for bus og tog?