Bliver Zuckerberg nu navnet på en by?

Apple åbner datacenter nr. 2 i Danmark

De store globale it-selskaber flokkes nærmest om Danmark i øjeblikket.

Apple, Facebook og Google får alle postnummer adresser for nye datacentre i vores lille land, mens Microsoft for længst har lagt milliarder i Danmark og er ved at bygge et nyt hovedsæde ved Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Nu ser Apple imidlertid ud til at overhale alle andre og fordobler sin investering i Danmark med et ekstra dattercenter, der skal bygges i Åbenrå. Det nye sønderjyske center skal koste seks milliarder kroner at bygge.

Apple vil bl.a. håndtere iTunes, App Store og iMessage fra sit nye seks milliarder kroner dyre datacenter i Åbenrå.

Apple er i forvejen ved at bygge et datacenter i Viborg, der ligesom det nye skal drives 100 pct. af vedvarende energi.

Centret i Åbenrå placeres ved højspændings-stationen Kassø, der ligger på den såkaldte ”el-motorvej” gennem Danmark og Nordeuropa. Motorvejen kan bl.a. ses på de ekstra store elmaster.

Også Googles kommende store datacenter i Fredericias og Facebooks i Odense ligger på elmotorvejen, der skal sikre 100 pct. forsynings-sikkerhed. For er der noget, datacentre med kæmpestore servere sluger meget af, er det strøm.

IT-giganter som Apple, Google og Facebook satser på grøn energi. Derfor står Danmark stærkt på grund af vores vindmøller.

Alle de store it-giganter i USA smykker sig i øjeblikket med grønne profiler – og her passer Danmark fint ind. Dels ligger vores land centralt placeret i Nordeuropa. Dels er Danmark et af verdens førende lande med hensyn til vind-energi.

Apples nye datacenter i Åbenrå skal bl.a. håndtere data fra iTunes, iMessage og App Store, der alle er kraftigt voksende platforme. Med placeringen opfylder centret også trenden mod at lagre data i ”skýen” så lokalt eller regionalt som muligt. Åbenrå ligger jo kun få kilometer fra grænsen til det enorme tyske marked.

Det nye datacenter kommer blandt andet til at håndtere data fra App Store, iTunes og iMessage, og skal ifølge Berlingske Business  imødekommende de stadig stigende krav om, at data i videst muligt omfang skal lagres lokalt.

Danskerne handler mere og mere online. Det kræver store datacentre, men betyder også at der kører flere lastbiler med pakkepost på vores veje end nogensinde før.

I en pressemeddelelse fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet hedder det, at Apple vil følge de to nye datacentre op med yderligere projekter inden for vedvarende energi. Hvad de konkret indeholder meddeles ikke – kun at de ikke vil trække offentlige tilskud. Med andre ord, at de ikke skal koste skatteyderne en krone.

Når nu Apple, Facebook, Google og Microsoft er så stærkt repræsenteret i Danmark, mangler vi egentlig kun Amazon for at have alle fem store amerikanske internet giganter på dansk jord.

Amazon er sammen med andre internationale online butikker årsagen til, at der aldrig har været så mange lastbiler på de danske veje som nu. Flere end 6.000 lastvogne passerer hver dag grænserne fra Tyskland og Sverige med kurs mod Danmark. Mange af dem læsset med pakker, der indeholder varer, som danskerne har købt på internet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliver Zuckerberg nu navnet på en by?