Unge ser nyt på net, de gamle på tv

Casus afløser varm folie-bakke

Alle kender de éngangs-griller af folie, som man kan købe for små penge i supermarkeder og på tankstationer. De fungerer ok, men de er hverken praktiske eller miljørigtige. Især ikke, hvis man – som så mange desværre gør – efterlader dem på stranden eller i skoven efter brug.

Danske designere står bag den nye grønne pendant til éngangs grillen. Casus Biodegradable Grill er helt igennem til genbrug, og så er den så smart lavet, at den i maj var en Danish Design Award.

Casus har store ambitioner på vegne af sin bio-grill. Derfor lanceres den straks fra start på det internationale marked, hvor man vil kunne købe den fra begyndelsen af juli. Til priser, der typisk ligger på ca. 50 kroner.

Casus er fremstillet af pap, bambus, lavasten og Oxilite trækul. Alle dele er miljørigtige og FSC-godkendte – og Casus skulle være ganske sikker at bruge på trods af dens brændbare materialer.

Alt, man skal gøre, er at trække paptoppen af, placere stativet af bambus og tænde op for trækullene. Efter fem minutter er grillen varm nok til at kunne stege bøffer, pølser, fisk, grøntsager, kylling osv.

Med målene 32 gange 23,5 gange 5,5 centimeter kan CasusGrill let bæres rundt i en pose. Efter brug kan den brændes af eller smides med affaldet. Husk dog at sikre, at grillen er slukket helt, og der ikke er nogen gløder, inden de forlader den.

De specielle Oxilite trækul i CasusGrill ligner store bolsjer, men de skulle skam være rigtigt gode til at stege madvarer på. De holder i omkring en time- rigelig tid til at selv en familie kan nå at blive mætte.

CasusGrill bruger 30 pct mindre kul end traditionelle éngangs-griller. Den oser mindre og afgiver 50 pct. mindre CO2. Det er lige til at få en god samvittighed af, når man griller på terrassen, på stranden, på picnic, teltturen eller cykelferien….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unge ser nyt på net, de gamle på tv