Meget for pengene i ny Galaxy J7

Et enzym giver den fine farve

Sommeren er over os, og en god del af danskerne gør en heftig indsats for at få vinterens blege hud erstattet med en smuk brun tan.

Det ironiske i situationen er, at de fleste mennesker ser det som sundt og flot at være solbrun – mens hudlægerne siger, det er usundt og i værste fald kan fremkalde kræft. I hvert fald hvis man blive rigtig solbrændt eller har hjulpet bruningen på vej i et solarium

Amerikanske forskere har måske løsningen på vej.

På Massachusetts General Hospital har man nemlig fundet et lille molekyle, der kan stimulere hudens bruning. Vel at mærke uden at tage de potentielt farlige UV stråler i brug.

Om et par behøver vi ikke gå i solarium for at blive brune. I stedet tager vi en SIK tablet, der gør vores hud mørkere uden at bruge de farlige UV-stråler. (Foto: Foto: Thomas Ryant)

I praksis gælder det om at få et enzym ved navn Salt Inducible Kinase (SIK) til at fungere modsat. Normalt undertrykker enzymet nemlig pigmentering.

Foreløbig har forskerne med succes afprøvet deres teori på laboratorie mus. SIK enzymet kunne få rødhårede mus til at udvikle en mørkere hud, der beskyttede dyret bedre mod UV stråler.

Næste trin er at teste det modificerede enzym på mennesker og tjekke, om det har bivirkninger eller ligefrem er giftigt for os at bruge.

Derfor tager det nok mindst et par år, inden vi vil have en æske SIK-tabletter stående ved siden øldåser, kildevand og sol-olien på sydens strand….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meget for pengene i ny Galaxy J7