Scooteren får nyt liv på strøm

iCars snart på asfalt

Hvis I har en iPhone og en MacBook måske også en iPad, bliver den næste investering, I skal gøre i noget med det berømte æble logo, være en bil. Mere præcist en elektrisk Apple, der kan køre selv.

Rygterne om, at Apple pusler med autonome biler, har verseret længe. Men i går kom den første officielle bekræftelse fra Apple på, at det er sandt-

Apples topchef Tim Cook sagde nemlig til den amerikanske tv-station Bloomberg, at ”vi fokuserer på autonome systemer til biler.”

Apple-boss Tim Cook afslører for første gang officielt, at der er elektriske og selvkørende æble-biler på vej.

I samme interview forklarer Cook, at ”selvkørende biler er en kerne-teknologi, som Apple betragter som meget vigtig. Men den er en af de sværeste projekter i kunstig intelligens, vi har arbejdet med.”

I april måned afslørede flere medier, at den californiske stat havde udstedt en tilladelse til, at Apple kunne eksperimentere med autonome personbiler på offentlig vej.

I slutningen af april dukkede så de første spionfotos op af to autonome Lexus SUV’er, som Apple havde kørende på gaderne i Silicon Valley.

Apple har to Lexus SUV’er kørende i Silicon Valley med sin banebrydende og intelligente teknologi ombord.

Apple-topchefen siger i samtalen med Bloomberg TV, at han ser tre store forandringer ske i auto-verdenen lige nu. Den ene er elektriske motorer. Den anden delebil-systemer a la Uber. Og den tredje selvkørende biler.

Som altid er Apple meget lukket med hensyn til detaljer. Derfor er det kun gætterier, hvad Apple konkret pusler med. Er det f.eks. et styresystem – en slags iOS for automobiler, hvor Apples Carplay er inkluderet? Eller er det en komplet Apple – en på alle måder smart bil på elektrisk basis?

Sandsynligheden er nok det første. Apple vil tilbyde sin knowhow i elektronik, software, brugerflader og kunstig intelligens til en række udvalgte bilfabrikanter. Samtidig vil Apple være aktiv i at påvirke politikere og medvirke til at skabe standarder for fremtidens selvkørende biler.

Tim Cook siger så lidt som muligt i tv-interviewet:

”Ud fra et produktmæssigt synspunkt vil vi ikke fortælle, hvad vi vil gøre. Vi ser, hvor fremtiden vil bringe os hen….”

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scooteren får nyt liv på strøm