Ny supermobil til 4.200 kroner?

Gamle Apple ting i høj kurs

Vil folk stille sig op i kø, når den nye Apple HomePod højttaler dukker op i butikkerne til december?

Det spørgsmål har mange tech-medier stillet i de senere dage, og jeg tror, at svaret er et klart ja.

Ikke nødvendigvis, fordi HomePod lyder bedre end konkurrenterne fra Amazon og Google. Men fordi HomePod kommer fra Apple.

Apple har så stærk et brand – så godt et image – at Apple næsten kunne sælge hvad som helst til folk. Og til hvilken pris. De ville købe varen i flokkevis.

Hvor stærkt Apples ”brand power” er, kan man i øjeblikket få en demonstration af i online butikken eBay.

Her står et par gamle, men velholdte Apple sneakers fra 1900’erne til salg for 15.000 USD. Det svarer til    100.000 kroner for et sæt brugte sportssko.

Hvis nogen skulle være interesseret, er de tilbudte Apple sneakers i størrelse 9,5.

 

De ganske flotte Apple sneakers med det berømte regnbue-logo på har ikke engang været båret af en berømthed. Steve Jobs f.eks. eller hans medstifter Steven Wozniak. En kendt rockstjerne eller skuespiller. Nej bare af en person, der var ansat hos Apple for 25 år siden – og som har passet godt på sine ting.

Apple fik fremstillet de hvide sneakers til sine ansatte i 1990’erne. De blev solgt i en særlig personale-shop nær Apples hovedsæde i Cupertino i Silicon Valley, hvor man også kunne købe alt fra kaffekrus og basket bolde til shorts og flotte creme-farvede træningsdragter med Apple logoet på.

Jeg har selv et gammelt slidt Apple badehåndklæde fra dengang, men fik ærgerligt nok aldrig købt et par æble-sneakers.

Gamle Apple ting er i høj kurs – faktisk højere end den ellers også nydelige aktiekurs. Eksemplarer af de første Apple I computere handles således for priser over en million kroner.

At folk i dag er villige til at betale, hvad der svarer til tre af de nye Apple iMac Pro computere, er et bevis på, hvor kulturelt vigtig Apple er blevet for mange mennesker.

Bare tingene har Apple logoet på, er det lig med høj kvalitet, højt prestige – og høje priser….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny supermobil til 4.200 kroner?