PokeLand bliver det nye spil

Zzzz er en schweizisk Apple kopi

Hvem kunne dog finde på at betale 180.000 kroner for et ur, der ligner en kopi af Apple Watch?

Som er mekanisk hele vejen igennem og absolut hverken digital eller ”smart” – og som kun kan vise klokken og nix weiter?

Nogle må der vel være, for den lille schweiziske urfabrik H. Moser & Cie har sat sit nye ”Swiss Alp Watch Zzzz” i produktion – og det hedder uret faktisk.

Selv Apple fans vil kunne tage Zzzz for at være et Watch fra elektronik kæmpen i Cupertino. Størrelsen er den samme, men æble-logoet mangler. Og et par knapper. H. Moser uret har kun én – den til at justere det mekaniske urværk med.

En stilren Apple Watch kopi. Blot uden æble logoet.

Til gengæld er der intet display. Intet batteri, man skal huske at lade op hver dag. Ingen sensorer, der fortæller om ens puls, spiller streamet musik fra internet eller advarer ved telefon opkald. Ens kondital må man få målt et andet sted.

Måske forklaringen findes i H. Mosers pressemeddelelse, hvis overskrift lyder ”Zzzzz – et mekanisk ur i standby mode”.

”Modsat et smartwatch, der er slukket, er Zzzz et levende ur. Med et hjerte og en sjæl. 100 pct. mekanisk. 100 pct. schweizisk. Diskretionen selv. Intet logo på urskiven. Kun ren luksus, som man aldrig kan tage fejl af. Selv uden heftig markedsføring.”

Her er den vilde blå udgave af Moser Zzzz.

Well. Er det sure miner fra en schweizisk ur-industri, som er overhalet af Apple og andre smartwatch fabrikanter med små digitale computere på folks håndled?

Moser & Cie får håndlavet 40 eksemplarer af den eksklusive Apple kopi. Hver koster 27.000 USD – og de fleste skulle allerede være udsolgt på forhånd.

Halvdelen af Zzzzz urene er i den meget anonyme udgave med sort urskive. Den anden halvdel er mildest talt opsigtsvækkende med funky blå og nærmest selvlysende skive. Som en slags urverdenens yin og yang….

Modsat Apple Watch er Moser Zzzz mekanisk og håndlavet hele vejen igennem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PokeLand bliver det nye spil