Essential Phone er lidt for sig selv

Så stor bliver 5G telefoni

I dag er det mobile 4G internet i smartphones allerede hurtigere end de flestes traditionelle netforbindelse pr. kabel derhjemme.

For ikke mange år siden var det utænkeligt, hvad vi oplever i dag: At man kan streame video i HD kvalitet, downloade musik, apps og spil, mens man går rundt med telefonen i hånden. Helt uden kabel.

Men mer vil have mer.

Derfor snakker de færreste i dag om 4G. I hvert fald ikke i Vesteuropa. Forventningerne er til gengæld store til næste generation. 5G, der formentlig bliver introduceret i 2019, men først rigtigt udbredt året efter.

De tunge drenge i televerdenen er i fuld gang med forberedelserne til 5G. Teleselskaberne investerer i nye lynhurtige mobilnet, og smartphone fabrikanterne viser de første 5G mobiler.

Tidligere i år lækkede Samsung f.eks. informationer om en ny 5G router til hjemmebrug, der kunne nå hastigheder på 4 gigabit pr. sekund. Det svarer til 500 megabytes pr. sekund.

Til sammenligning leverer en almindelig internet-linie pr. kabel i dag 15 til 20 megabits pr. sekund eller godt 2 megabytes.

Apple har også lige ansøgt de amerikanske myndigheder om at få licens til at eksperimentere med 5G netværk. Det er sikkert til iPhone 10 eller 11.

Ifølge den svenske telegigant Ericsson vil det nok vare fire eller fem år fra nu, før 5G når ud til et stort antal mennesker. Inden da vil 5G være noget for ”first movers”, der gerne vil betale dyrt for at have noget, de færreste har.

Ericsson forventer, at antallet af 5G abonnenter vil nå 203 millioner i 2021 og 545 millioner i 2022.

Til sammenligning nåede 4G de 500 millioner abonnenter i 2014. I øjeblikket er der 2 milliarder 4G abonnementer i drift på verdensbasis….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Essential Phone er lidt for sig selv