Mobil økonomi fra Huawei

Vil kunstig intelligens afløse doktoren?

Kunstig intelligens og robotter kan inden længe revolutionere den måde, vi behandler folk på i hospitaler og hjælper syge og ældre i deres dagligdag i hjemmet. Nogle mener sågar, at de efterhånden helt eller delvis kan erstatte lægerne.

Man skulle tro, at den slags science-fiction scenarier ville skræmme folk. Men slet ikke.

En ny rapport fra revisor- og konsulent-giganten PwC viser, at befolkningen er overvejende positiv over for den nye teknologi, hvis den betyder bedre adgang til sundhedspleje og en hurtigere diagnose af sygdomme.

Selv i lande med vel-udviklede sundheds-systemer som Norge og Sverige er indstillingen positiv. Her er henholdsvis 50 og 48 pct positive over for, at kunstig intelligens og robotter kan blive en vigtig del af sundheds-sektoren.

PwC’s nye ”What doctor? Why AI and robotics will define New Health” rapport bygger på svar fra over 11.000 personer i 12 lande.

På globalt planer er 55 pct. af menneskene villige til, at robotter og kunstig intelligens (AI) bliver en del af sundhedsvæsenet og måske erstatter læger og sygeplejersker. 38 pct. er imod.

De to lande med størst skepsis er Storbritannien og Tyskland, hvor 50 og 51 pct. ikke ønsker teknologiens fremmarch i sundhedsplejen.

”Robotter og kunstig intelligens bliver en fast del af vores hverdag. De giver helt nye muligheder – også når det gælder behandling i sundhedssektoren. De kan øge kvaliteten, forbedre økonomien og skabe sociale fordele,” forklarer Christian Klibo. Han er partner i PwC.

”Udviklingen stiller ikke kun krav til det enkelte menneske og sundhedssektoren, der skal bruge den nye teknologi. Regeringer og myndigheder skal samtidig sørge for nye kvalitets standarder og regelsæt for brugen af den nye teknologi,” fortsætter Christian Klibo.

PwC’s analyse viser, at folk er mest villige til at lade robotter og maskiner undersøge deres hjerte (41 pct).  Test af hjerterytme og puls samt personlig sundheds- og helbreds-rådgivning via kunstig intelligens kommer på andenpladsen med 37 pct.

Ifølge rapporten er det faktorer som adgang til sundhedspleje (36 pct) samt hurtige og nøjagtige diagnoser (33 pct), der er de primære årsager til at gøre robotter og kunstig intelligens til en del af sundhedssektoren.

Brugen af robotteknologi og kunstig intelligens i sundhedssektoren rejser dog også bekymringer i befolkningerne.

Undersøgelsen afslører således, at tvivl om robotternes beslutningstagning (47 pct.) samt mangel på det menneskelige talent (41 pct) skaber tilbageholdenhed….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil økonomi fra Huawei