Asus Wi-Fi router der pynter

Smarte assistenter ikke særligt kloge

Det kunne godt se ud, som om vores kommunikation med computer enheder og gadges vil flytte fra tekst-baserede indtastninger og over på indtalte kommandoer.

I hvert fald gør de store elektronik giganter rigtigt meget ud af at præsentere systemer, hvor brugerne giver stemme beskeder til højttalere, tv, laptops, smartphones, alarmer, lamper, køleskabe – ja, stort set alt i husholdningen og kontoret, der kan kobles på ”tingenes internet”.

De smarte assistenter har alle navne – Apple Siri, Samsung Bixby, Amazon Alexa, Microsoft Cortana eller Google Assistant.

De er kloge og intelligente, men hvor smarte egentlig?

Ifølge en analyse foretaget af det digitale bureau Stone Temple i USA er smarte assistenter måske ikke helt så smarte, som deres fabrikanter påstår.

Tag f.eks. Amazons Alexa, der i øjeblikket er verdensmarkedets førende. I Stone Temples afprøvninger kunne Alexa kun besvare 20,7 pct. af de i alt 5.000 spørgsmål, systemet blev stillet.

Spørgsmålene gik i alle mulige retninger, men indeholdt langt de fleste, man kunne forestille sig, at en almindelig bruger ville stille. Deriblandt mange faktuelle og konkrete spørgsmål.

Apples stærkt opreklamerede Siri var ikke bedre til at svare på spørgsmål end Alexa. Det var til gengæld Googles Assistant og Microsofts Cortana.

Assistant svarede således på 68,1 pct. af spørgsmålene – og de 90,6 pct. af svarene var korrekte. Hos Cortana var de tilsvarende tal 56,5 og 81,9 pct….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus Wi-Fi router der pynter