Her er Amazons nye Echo "højttaler"

Kun adgang til tasken med fingeraftryk

Jeg læste i Jyllands-Posten her til morgen, at antallet af lomme-tyverier er steget voldsomt i København. I 2016 blev 30.437 mennesker udsat for lomme- og taske-tyve i hovedstaden. Det er 44 pct. flere end året før, hvor tallet var 21.979.

Så var det, jeg tænkte, at der måtte være rigtigt mange måder at forhindre tyverierne på. Eller i det mindste gøre det meget svært for de ofte udenlandske lomme- og tasketyve, der opererer i Københavns gader og stræder.

Det er der også, men jeg har ikke plads til at vise dem alle – eller bare en lille del af dem – her på bloggen. Men én ny vil jeg præsentere.

Den kommer fra FYB og henvender sig primært til damerne. FYB har nemlig udviklet to hånd- og skuldertasker, der både er tyveri-sikre og ekstra praktiske for dem, der har smartphone med.

Både FYB London Smart Executive City Handbag og FYB London Travel Tote har nemlig en fingeraftryks skanner indbygget. Man kan kun åbne taskerne ved at give dem en finger – og den skal være ejerens.

Alternativt kan man bruge sin smartphone med en FYB app til at åbne eller låse taskerne. Det foregår trådløst via Bluetooth.

Apropos smartphones – så er taskerne forsynet med specielt forede lommer til gadgets. De er endda store nok til at rumme en mindre laptop. City tasken har plads til en notebook med 13,5 tommer skærm – Travel varianten en computer med 15,6” display.

Lommerne er foret med materialer, så mobil og kreditkort ikke kan tappes elektronisk for deres indhold. Det fænomen, der kaldes for RFID tyverier. RFID er forkortelsen for Radio Frequency ID.

Desuden har FYB London nyhederne et indbygget batteri på 5.000 mAh, som kan bruges til at lade ens smartphone op, mens man har den liggende i tasken. Batteriets kapacitet svarer til, at man kan fylde to mobiler op med strøm – f.eks. to iPhones. Opladningen foregår enten trådløst eller via USB-kabel.

Fingeraftryks skanneren sidder i toppen af tasken.

Skulle det utænkelige alligevel ske  – at man glemmer sin FYB taske eller får den stjålet – håber jeg, at man har haft sin smartphone liggende i en lomme.

Så vil man nemlig via app’en og en lille skjult sender i tasken kunne følge dens færden på mobilens skærm. Med landkort og en blinkende prik, der indikerer, hvor tasken befinder sig lige nu. Om man så vil praje en politibetjent for at jage tyven med tasken – eller selv vil følge sporet – er op til taskens ejer.

Ud over alt det elektroniske har de to nye FYB tasker god plads til en masse andre ting, som kvinder bærer rundt på – plus indkøb, papirer osv.

Den fysisk lidt større rejse-variant af tasken – FYB London Travel Tote – har desuden en udvendig lomme, der giver hurtig adgang til f.eks. ens rejsepas, flybillet, booking papirer til hotel osv.

FYB taskerne er fremstillet af ægte læder og fås i flere farver. De kan i øjeblikket forudbestilles via Kickstarter til priser , der ligger 35 pct. under den senere gadepris.

FYB London Smart City Bag fås for 259 USD eller ca. 1.800 kroner, mens London Travel Tote koster 293 USD – godt 2.000 kroner. I begge priser indgår fragt og forsendelse til Danmark. Levering vil ske til august….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Amazons nye Echo "højttaler"