Jelly har 4G og Android 7

Så enorm er Apples pengekasse

Apple er ikke kun verdens mest værdifulde virksomhed. Apple sidder også på en pengekasse af kontakter, som savner sin mage i verden.

I forbindelse med sin seneste regnskabs-aflæggelse forleden dag kom det frem, at Apple har 256,8 milliard USD i banken. Det svarer til over 1,7 billion kroner!

For at illustrere, hvor mange penge det er, har jeg hentet denne imaginære shopping liste frem, som analyse firmaet Statista har lavet.

Hvis Apple gad, kunne de f.eks. købe Twitter, AirBnB, Sony, Uber, Snapchat og medie giganten Time Warner. Tilsammen.

Alle seks er store og anerkendte virksomheder, som Alle kunne overtage uden at skulle låne en cent til investeringerne.

Man kunne sikkert også have brugt en sammenligning med, hvor mange stater og lande Apple kunne købe for sin kontante penge beholdning. Det er mange, hvis man bruger landenes brutto-national-produkt som købspris.

Der svirrer altid en masse rygter om Apples eventuelle intentioner, men hidtil har Apple holdt sig fra at købe stort ind – som f.eks. at overtage Twitter.

Som regel køber Apple mindre tech-firmaer med interessante specialer, en musik tjeneste eller et lille audio firma i ny og næ. Udgifterne til dem kan næppe ses som en krusning i toppen af Apples bugnende pengekasse.

Problemet for Donald Trumps regering er imidlertid, at Apple har parkeret 239 af sine 256,8 milliarder USD i udenlandske banker – ikke i USA.

Nu har Trump og co., at de kan lokke Apple til at flytte de mange penge tilbage ved at tilbyde en halvering af USA’s nuværende virksomheds-beskatning….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jelly har 4G og Android 7