Er Wikitribune fremtidens avis?

Fremtidens dørlås bruger fingeren

Glem alt om nøgler eller koder, der skal indtastes. I fremtiden låser vi os ind ved hjælp af fingeraftryk.

Ideen kommer fra Ultraloq, der kunne se, at flere og flere åbnede deres smartphone ved hjælp af fingeraftryks skannere. Så hvorfor ikke indbygge samme teknologi i en dørlås.

Man behøver ikke engang at bevæge sig helt hen til døren for at aflevere sin finger. Man bruger i stedet sin smartphone inden for en afstand på fem meter, der så sender godkendelsen af fingeraftrykket trådløst via Bluetooth til dørlåsen.

Selve dørlås og håndtag fremtræder i moderne og minimalistisk design. Man kan vælge mellem farverne satin nikkel og sort.

Ifølge fabrikanten skal der kun bruges fem skruer til montagen, der kan overstås på fem minutter. Dertil kommer download og indstilling af den tilhørende app på ens smartphone.

App’en til iPhone eller Android bruges til at identificere og tilføje de menneskers fingeraftryk, der skal have adgang gennem døren.

Selve kommunikationen mellem dørlås og smartphone foregår i kodet form. Ultraloq har nemlig en lille processor indbygget, der sender og modtager information i 128 bit kryptering.

Dertil kommer et ekstra Dynamic Key beskyttelses-lag. Selv, hvis nogen skulle have opfanget den krypterede sekvens, vil tilfældigt generede tal gøre det umuligt at åbne dørlåsen uden vold.

Fingeraftryks skanneren er elegant integreret i dørhåndtaget. Et komplet Ultraloq UL1 sæt kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 129 USD. Det er ca. 900 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Wikitribune fremtidens avis?