Brug fingeren på nye Mastercards

Ny Galaxy 8 meget dyrere at lave end Apples iPhone 7

I løbet af næste uge kommer den længe ventede Galaxy S8 smartphone i butikkerne, og Samsung kan igen begynde at tjene store penge på at sælge mobiltelefoner i topklassen.

Eller hvor meget tjener Samsung egentlig på en S8 eller S8+?

Ikke nær så meget som på tidligere års Galaxy modeller eller så mange penge, som konkurrenter som Apple og Huawei scorer på deres smartphones.

En ny analyse fra IHS Markit viser nemlig, at Galaxy S8 er en meget dyr telefon at producere for Samsung. Hele 35 pct. dyrere i materialer og fabrikation end den direkte rival iPhone 7.

IHS Markit’s beregninger gælder kun prisen på elektronik, cover og selve fremstillingen. Indirekte omkostninger til marketing og reklame, udvikling, transport, avancer til forhandler og distributør samt moms og afgifter er ikke medtaget.

Samsungs Galaxy S8 har en superflot og kostbar skærm, der fylder en stor del af telefonens front.

De skal lægges oveni for at finde ud af, hvad en smartphone i topklasse koster at lave – sådan summa summarum.

Ifølge IHS Markit koster den nye Samsung Galaxy S8 mindst 307,50 USD at producere – eller ca. 2.180 kroner. Prisen i butikkerne begynder ved 6.199 kr inkl. moms eller ca. 4.950 kroner uden den høje danske moms.

Apples iPhone 7 koster kun 224,80 USD (ca. 1.590 kroner) at fremstille eller 82 USD mere end den nye Galaxy S8. Apple sælger sin telefon til priser fra 5.799 kroner for den lille model med 4,7 tomme skærm og 6.899 kroner for iPhone 7 Plus med 5,5 tommer display.

Samsung har følt, at man har været nødt til at lægge en masse lækre nye ting ombord i den nye Galaxy S8 af to grunde. De har gjort telefonen 350 kroner dyrere at fremstille end den nuværende Galaxy S7.

Den ene årsag er, at Samsung vil genvinde fordums gode image og position som verdens nummer ét i smartphones så hurtigt som muligt.

Et fordyrende element i Galaxy S8 er den nye iris skanner, der bruger vores øjne til at identificere sin ejer.

Sidste efterårs skandale med de brændende Galaxy Note 7 telefoner har kostet Samsung mange milliarder kroner i omsætning og indtægt. Stoltheden fik samtidig et knæk, da Apple i fjerde kvartal af 2016 for første gang i seks år overhalede Samsung i antal solgte smartphones på verdensplan.

Den anden årsag er, at smartphones er begyndt at ligne hinanden mere og mere:

De er stort set lige hurtige, har lige flotte og store skærme eller bedre og bedre kameraer. For mange købere er det i dag mere et spørgsmål om mærke og profil, hvilken ny smartphone de vælger – end om de tekniske specifikationer.

Derfor er det vigtigt at finde på nye ting og lægge dem i den nyeste model, så den kan adskille sig fra og markere sig positivt i forhold til konkurrenterne.

Nyheder som f.eks. den superflotte Infinity skærm og betydeligt hurtigere chips til grafik, 4G telefoni og Wi-Fi er med til at gøre Samsung Galaxy S8 og S8+ til dyre telefoner at fremstille….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug fingeren på nye Mastercards