Kunstig intelligens i spejlet

Kan Apples ur snart måle blodsukker?

Inden Apple Watch kom på markedet i september 2014, gik der mange rygter om, at uret ville være en revolutionerende ny hjælper til syge mennesker.

Helt så sund blev Watch nu ikke i første omgang, selvom Apple da indbyggede en stribe sensorer, der kan tjekke bærerens puls, løbede kilometer og forbrændte kalorier.

Men måske det mere medicinske kommer nu.

I hvert fald skriver den amerikanske nyhedstjeneste CNBC, at Apples smart-ur snart kan hjælpe diabetikere med at tjekke deres blodsukker.

Apple skal være tæt på at have en sensor klar, der fra undersiden af uret sender lysstråler ind i huden. Ud fra deres refleksion skal man kunne måle blodsukker niveauet hos den, der bærer det nye Apple Watch.

Apple skal have en hemmelig arbejdsgruppe af ingeniører, programmører, designere, læger og biokemikere i gang med at lægge sidste hånd på en ”glukose sensor”.

Målingen skulle kunne foregå uden stik i huden, som mange sukkersyge i dag må foretage flere gange om dagen for at holde styr på deres blodsukker niveau.

I stedet skulle Apple eksperimentere med at sende ufarlige lysstråler gennem håndleddet på den person, der bærer Watch uret. Lysstrålerne skal blive reflekteret af glukose partikler i blodet.

Apples ønske om at hjælpe diabetikere er bestemt ikke nyt. Ideen om en helt ny form for intelligent og betjeningsvenlig blodsukker-måler blev formuleret for over fem år siden af Apples nu afdøde grundlægger Steve Jobs.

I dag må de fleste Diabetes patienter stikke sig selv i fingeren med en tynd nål for at måle blodets glukose niveau. Her er den typiske “værktøjskasse” for en sukkersyg.

Spørgsmålet er, om diabetes sensoren når at blive færdig, så den kan indbygges i Apple Watch 3. Det ventes lanceret senere i år.

Apple er uden tvivl ivrig efter at få sensoren og den tilhørende iPhone app færdig så hurtigt som muligt, for et ur med blodsukker sensor kan blive et kæmpe salgshit. Det kunne samtidig blive det endelige gennembrud for smartwatches, der set ikke har solgt i det antal, som fabrikanter a la Apple, Samsung eller Huawei havde regnet med.

Ifølge Wikipedia var der i 2015 flere end 415 millioner mennesker verden over, som led af diabetes – med en stigende tendens. 90 pct. af dem har Diabetes 2…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunstig intelligens i spejlet