Skoene får indbygget navigator

Selfies er ikke længere kun for sjov

De fleste bruger i dag selfies til fest og ballade. Til billeder af vennerne, der er med i byen. Til fotos med turist attraktioner i baggrunden. Eller til at vise i sociale medier, hvordan man ser ud lige her og nu.

I fremtiden vil selfies få en meget større betydning for vores hverdag, og selv-portrætterne vil række langt videre end snapshots i glad selskab.

En ny undersøgelse,  som Sony Mobile har lavet i samarbejde med den britiske fremtidsforsker Ian Pearson giver en indikation af, hvad selfies vil udvikle sig til i de kommende år.

Analysen bygger på interviews med 6.500 personer i en række europæiske lande. Ud fra dem har Sony og Pearson fundet frem til 10 scenarier for fremtidens selfies:

Selfies kan blive en del af kontakten med sin bank.

Banking og betaling – Selfies vil blive brugt til ansigtsgenkendelse og som password til at logge på forskellige banksystemer. Ifølge analysen vil næsten halvdelen af de 25-34-årige føle sig mere sikre, hvis de kunne bruge et ‘selfie-password’ til at logge på deres bank.

Lægekonsultation – I fremtiden bliver det muligt at kommunikere med lægen gennem selfies og videoopkald. Det eneste krav er, at man kan tage et billede i høj kvalitet af f.eks. en skønhedsplet, man er i tvivl om – og sende det direkte til lægen.

Selfies kan måske erstatte et besøg hos lægen.

Personlig sikkerhed – I fremtiden vil selfies blive en vigtig del af ’Internet of Things’. De kan f.eks. bruges som en del af sikkerheden og adgangen til eget hjem, bil eller på arbejdspladsen.

Fitness – Teknologien bag kunstig intelligens er frembrusende, og i fremtiden kommer kunstig intelligens og selfies til at gå hånd i hånd. Ved hjælp af selfies vil vi kunne lave kropsovervågning, som kan analysere vores træning og give tips til, hvordan bestemte øvelser og træning kan optimeres.

Selfies kan bruges til at “prøve tøj” virtuelt.

Skræddersyet tøj – Inden længe vil det blive muligt at tage 3D-billeder med vores smartphones. Denne funktion vil åbne op for nye muligheder, f.eks. kan vi tage et 3D-billede af vores krop. Det kan vi bruge til at få skræddersyet tøj, der passer lige nøjagtigt til vores figur.

Shopping – Med 3D-billeder af vores krop vil vi i fremtiden rykke tøjbutikkens prøverum direkte ind i vores smartphone. Med et enkelt tryk på telefonen vil det være muligt at se, hvordan udvalgt tøj i forskellige farver ser ud og klæder os.

Forlystelser kan udstyres med selfie holdere.

Social valuta – Selfies kan omdannes til enhver form for valuta, så de kan bruges som betalingsmiddel i stedet for entrebilletter, fingeraftryk eller andet, når man eksempelvis går i biografen. Hvis man desuden uploader billedet på sociale medier, vil man måske kunne få rabatter eller forskellige andre fordele, mens man befinder sig i forlystelsen.

Robotter og droner – Det er allerede muligt at få droner til at tage billeder af os fra ekstreme vinkler styret af smartphonen, men i fremtiden vil man også kunne bruge robotter som stand-ins i farlige situationer til at tage selfies. Efterfølgende kan man erstatte robotten på billedet med et foto af en selv.

Kan selfies hjælpe med at finde ud af, om ens date var vellykket?

Dating – I takt med teknologiens udvikling kan man analysere alt fra pupiller til kropsholdning på et billede. Derfor kan selfies blive brugt til at afsløre, hvorvidt vores dates oprigtigt er interesserede eller ej.

Fang spændingen – Når man i fremtiden besøger forlystelsesparker, bliver selfies i højere grad integreret i oplevelsen. Telefonholdere kan f.eks. integreres i rutsjebaner, så der kan tages perfekte selfies undervejs i forlystelsen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skoene får indbygget navigator