iPhone er verdens mest solgte mobil

Skriv en autograf, der smager af ædelt sprut

Hvornår har I sidst ejet eller hørt om en fyldepen, der skriver med sprit eller ædel alkohol?

Jeg havde i hvert fald ikke hørt om den slags skrive værktøj, før jeg stødte på denne nyhed fra det polske luksus firma Wealth Solutions.

Polakkerne er gået sammen med den italienske producent af klassiske fyldepenne Montegrappa om at skabe en enestående fyldepen, hvor skriveblækket – i hvert fald for en kort stund – består af verdens ældste cognac.

Gautier cognac’en er utrolige 275 år gammel – og når jeg skriver ” for en kort stund”, har det naturligvis sin gode begrundelse.

Fyldepennen indeholder nemlig kun én stor dråbe af cognac fra 1796. Så enten skal det være et meget dyrebart brev, man skriver – eller kun nogle få vigtige underskrifter, man afleverer med det helt specielle og formentlig velsmagende blæk.

Cognac’en ligger i sin egen lille kapsel i pennen. Resten kan fyldes op med mere almindeligt blæk. For selvfølgelig kan det fornemme skrive redskab også bruges til det mere daglige arbejde.

Den lille nord-italienske Montegrappa fabrik blev stiftet i 1912 som ”Manifattura pennini d’oro e penne stilografiche”.

De eksklusive, håndlavede skrivepenne har bl.a. været brugt af flere paver, af Kong Juan Carlos i Spanien, Kong Hussein i Jordan – og såmænd også af Ernest Hemingway.

Om det hjælper på ens egne skrive-evner, skal jeg ikke kunne sige. Men køber man en fyldepen af denne kaliber, bør man i det mindste begynde at skrive i hånden igen  – og ikke kun nøjes med at tampe i et pc tastatur eller trykke på en smartphone skærm.

Montegrappa fremstiller flere udgaver af ”sprut skriveren”:

Varianten til mænd er udformet i egetræ med penne spids i guld eller Sterling sølv. Den feminine version kommer i hvidt keramik med sølv ornamenter og spids i sølv.

Priserne begynder ved 5.904 USD – ca. 41.700 kroner i sølv. Den dyreste cognac pen i guld koster 17.712 USD svarende til godt 125.000 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone er verdens mest solgte mobil