Er glasset kun halvt fyldt?

Instagram når 600 mio. brugere

Facebook-ejede Instagram vokser med rekordfart for tiden.

Den populære foto- og video-delings service har nu nået 600 millioner aktive brugere, der er på besøg mindst én gang om måneden.

Det er en stigning på 100 millioner i det seneste halve år – Instagram er nu dobbelt så stor som Twitter med sine 317 millioner månedlige brugere (MAUs).

Instagram forklarer sig stærke fremgang med en række nye skægge forbedringer, der har været rettet mod det unge publikum – og især rivalen Snapchat.

instagram-600-2

Jeg har ikke tal på Snapchats månedlige brugere, men på de daglige aktive besøgende (DAUs). Her har Snapchat 150 millioner – Instagram praler med 300 mio.

Det er ikke forkert at påstå, at Instagram har hentet sin optur på at stjæle ideer direkte fra Snapchat, som i øjeblikket er mange teenageres foretrukne sociale medie.

I det forløbne år har Instagram bl.a. kopieret Snapchats Stories feature, hvor brugere kan dele slide-show agtige visninger af forsvindende billeder og videoer.  Hos Instagram bruges “Historier” funktionen nu 100 millioner gange om dagen.

Instagram har også ”lånt” Snapchats helt specielle koncept, hvor billeder, videoer og tekst indlæg slettes automatisk efter få timer.

instagram-600-8

Instagrams Historier funktion

 

Hos Instagram kan man dog selv vælge, om man vil have tidsbegrænsningen slået til eller fra. Hos Snapchat er det standard.

Instagram har såmænd også været på besøg hos sin ejer Facebook og hos Pinterest. Hos Facebook har Instagram hentet ”live video” og hos Pinterest en bogmærke funktioner af billeder.

Endelig har Instagram for nylig introduceret en Shopping funktion, der skal tillade udvalgte virksomheder og brands at sælge deres produkter via Instagram app’en….

Instagrams ambition er at nå op i den eksklusive klub af sociale medier med mindst en milliard brugere. Den har i øjeblikket Facebook selv som største medlem, men også Facebook Messenger og Facebook-ejede WhatsApp svæver i disse høje luftlag….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er glasset kun halvt fyldt?