En Big Mac til den søde tand

Facebook vil hjælpe sine brugere til mere sikre kodeord

Facebook har nu indrømmet, at man roder rundt på den mørke del af internet på jagt efter databaser med stjålne passwords.

Ikke fordi Facebook vil gå hackere og identitets-tyve i bedene. Snarere tværtimod.

Facebook indsamler de mange kopierede og stjålne søgeord for at forbedre sikkerheden for sig selv – og alle os andre Facebook brugere.

Sagen er nemlig, at rigtigt mange internet brugere nøjes med et enkelt password, som de anvender på tværs af alle mulige online services – inkl. banker, web butikker og sociale medier som Facebook.

password-facebook-2

Det er selvfølgelig nemmere at huske et enkelt eller måske to kodeord, men i virkeligheden burde vi bruge forskellige passwords til hver enkelt konto, vi har på nettet eller til vores kreditkort.

 

Katastrofen lurer, hvis det pågældende password bliver opsnappet af kriminelle, der så pludselig har en åben dør til alle de ting, kodeordets ejer foretager sig online.

Facebook bruger faktisk en del penge på at købe disse lister med stjålne kodeord på det sorte online marked.

De indkøbte passwords bruger Facebook til at sammenligne med sin egen krypterede database, der indeholder alle Facebook brugeres kodeord.

facebook-falske-unge-1

Er der match, advarer Facebook sin bruger om, at vedkommende anvender et dårligt og usikkert password – og bør ændre det så hurtigt som muligt.

Det er noget, Facebook gør dagligt – og vi taler om måske millioner af advarsler, som sendes ud til Facebook 1,7 milliarder brugere worldwide.

 

Med andre ord er problemet med dårlige genbrugs passwords meget større, end de fleste internet brugere forestiller sig.

Facebook har udøvet denne praksis i flere år, men det er først nu, at Facebook officielt fortæller, at man gør det. Afsløringen kom forleden dag i forbindelse med Web Summit konferencen i Lissabon.

password-facebook-3

De mest anvendte kodeord på nettet.

 

Da Adobe blev udsat for et stort hacker-angreb tilbage i 2013, skaffede Facebook sig en kopi af den stjålne database.

Når Facebook så fandt ud af, at en bruger anvendte samme kodeord hos både Adobe og Facebook, blev vedkommende ”låst ude” – indtil han eller hun ændrede sit Facebook password til et bedre.

Måske vi ligefrem skal takke Facebook for at holde godt øje med vores kodeord….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En Big Mac til den søde tand