Her er verdens største spillemaskine

Se moderne fjernsyn som i 1970’erne

Man skulle altså tro, at den internationale gadget branche følger udviklingen i Danmarks Radios genudsendelse tv-serien ”Krøniken” om den gamle Bella radio- og tv-fabrik.

Lige nu dukker er nemlig det ene eksempel på retro elektronik op efter det andet.

I sidste uge kunne jeg her på blokken præsentere det flotte Standard One musikskab i ægte træ, sådan som man præsenterede den borgerlige dagligstues musik og tv for 50 år siden.

I dag følger jeg så op med dette moderne fladskærms tv, der grangiveligt ligner noget, som er genoplivet fra 1970’erne.

retro-tv-ny-2

Doshishas retro-nye tv fremtræder i lakeret rødtræ og musegråt plastik. Knapper og kanalvælger på fronten fungerer fuldstændig som i gamle dage, men styrer i dette tilfælde et LCD display på 20 tommer og full HD kvalitet.

Alternativt kan det skægge fjernsyn kontrolleres med en trådløs fjernbetjening, men den virker nærmest for nymodens i denne sammenhæng.

Doshisha nyheden kommer med moderne stikforbindelser som HDMI, USB, A/V og digital audio output, så man kan koble tv’et direkte til sit surround system i stuen.

Mærkelig nok er der dog hverken Bluetooth eller Wi-Fi til streaming af musik eller video fra nettet. Det må foregå via et kabel-baseret netværk (Ethernet).

retro-tv-ny-3

Moderne LCD-skærme fylder ikke så meget i dybden som 70’ernes tv med billedrør. Derfor er der god plads inde i den nye Doshisha.

Åbner man et låg i toppen har man adgang til et rum, der f.eks. kan bruges til at gemme sin laptop, dvd-skiver, fjernbetjening, den gode flaske whisky eller diverse småting.

Doshisa indleder salget af sit retro-tv i Japan her i tredje uge af november. Prisen har jeg ikke kunnet finde endnu….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens største spillemaskine