Bliver Sled Legs vinterens nye dille?

Jeres næste vagtmand er en drone

Det kan være meget godt at installere alarmer på vinduer og døre eller at sætte videokameraer op rundt omkring hus og have – alt sammen for at forhindre indbrud og besøg af uønskede personer.

I hvert fald kameraerne har dog en svaghed: De kan ikke overvåge alle steder, og muligvis sidder de ikke det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvor man udsættes for et indbrud

Sunflower Labs forsøger at kompensere for normale alarmsystemers svagheder. Nyheden kombinerer nemlig en flyvende drone med et antal havelampe lignende sensorer til at holde øje med ens ejendom.

sunflower-3

 

Havelamperne er udstyret med solceller og 360 graders bevægelses sensorer, der registrerer lyd og lys døgnet rundt – f.eks. personers bevægelser og fodtrin om natten.

Sensorerne kommunikerer så trådløst med en alarm central i huset og herfra en drone, der kan lette fra sin base på sekunder og overvåge begivenhederne fra luften med video og infrarøde billeder.

Hus-ejerne kan fjernstyre den lille drone via en app på deres smartphone. Samtidig modtager de ”live video” af deres ejendom optaget fra luften over deres ejendom.

sunflower-2

 

 

Dronen kan enten sættes til at tage kontrol flyvninger med jævne mellemrum og så lade batterierne op ind imellem på sin base. Eller den aktiveres af lampernes sensorer og andre installerede alarmer – og flyver direkte til alarm området.

På sine runder dronen sende ”push” meddelelser for at advare brugeren om, at der foregår noget usædvanligt. Dens sensorer er samtidig i stand til at adskille farlige lyde fra baggrundsstøj fra f.eks. dyr, maskiner og fugle.

Føler ejeren, at der er noget galt, kan Sunflower app’en ringe direkte til politi, brandvæsen eller alarm selskab.

sunflower-4

Dronen bliver så svævende i ti meters højde over det udpegede område, hvor den løbende sender billeder fra til sin ejer – indtil den bliver kaldt tilbage til sin base – eller måske bliver skudt ned af en irriteret indbrudstyv.

Sunflowser Labs tager i øjeblikket imod forudbestillinger via sin hjemmeside. Her koster hver sensor lampe 159 USD (ca. 1.100 kroner), mens dronen er prissat til 799 USD (ca. 5.500 kroner)….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliver Sled Legs vinterens nye dille?