Man må lide for sin skønhed

Google kommer med interaktiv tavle

Google har travlt med at markere sig stærkere på hardware siden, efter at søgegiganten i mange år har koncentreret sig mest om software og internet tjenester.

For et par uger siden kom Googles Pixel telefoner, der får stor ros overalt i verden, hvor de er til salg. Og nu kommer så et ”digitalt whiteboard”, som skal hjælpe medarbejdere i virksomheder med at kommunikere med kolleger andre steder i verden.

google-jamboard-3

Google Jamboard er en stor touch skærm på 55 tommer i 4K kvalitet. Den har indbygget kamera, mikrofon højttalere og Wi-Fi, så den kan fungere over internet og f.eks. lægge alt sit indhold af tegninger og oversigter på en database i skyen.

Brugerne kan fungere interaktivt med hinanden, uanset hvor langt de befinder sig fra hinanden – f.eks. to eller flere kontorer i hvert sit land. Jamboard fungerer, bare der er en internet forbindelse.

google-jamboard-1

Via en specialpen kan man tegne og skrive på ”tavlen” og lige så let slette notaterne igen. Man kan vise video konferencer som en del af tavlen, deles om hinandens skærmbilleder fra f.eks. en pc og i det hele taget udnytte apps og kontor programmer til fælles bedste.

Jamboard er en fysisk udvidelse af Googles G Suite af software, som tidligere hed Google Apps for Work. De fungerer både på pc’er, laptops, tablets og smartphones, der alle kan integreres i et interaktivt Jamboard møde.

google-jamboard-2

Jamboard kan betragtes som Googles svar på Microsofts Surface Hub – en lignende touch skærm, der kan integreres med Windows apps, Microsoft Office og Skype (for Business).

Googles nyhed er dog op imod 10.000 kroner billigere end Microsofts. Det vil sige priser, der begynder ved knap 6.000 USD eller ca. 42.000 kroner.

Jamboard kommer på markedet i 2017 – en nærmere dato har Google ikke oplyst….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man må lide for sin skønhed