Star Wars erobrer dronerne

Ingen gider købe smarte ure

Er publikum ved at miste interessen for at købe smarte ure?

Man kunne godt forledes til at tro det, når man læser de nyeste tal fra analyse bureauet IDC. De viser nemlig, at salget af smartwatches nærmest er halveret på et år.

I tredje kvartal af i år købte 2,7 millioner mennesker verden over et smartwatch. I samme periode sidste år var det 5,6 millioner. Alene de 1,1 millioner ure kom fra Apple.

Ifølge IDCs tal er situationen endnu mere katastrofal for Apple, der har mistet 71,6 pct. markedsandel fra Q3 i 2015 og til det seneste kvartal af i år.

smartwatch-salg-q3-nike-10

Apple Watch 2 Nike+

 

Det er dog vigtigt at se lidt bagom disse tal:

Det lave Apple salg kan bl.a. skyldes, at det nye Apple Watch 2 først kom på markedet i midten af september og derfor ikke har nået at få påvirke salgstallene væsentligt.

I månederne forud har mange folk holdt igen med at købe et smartwatch, fordi de havde læst om det nye Watch 2 og ville vente på, at det kom på markedet.

Desuden skyldes det ekstremt store salg året før, at Q3 2015 var den første periode, hvor man kunne købe det første Apple Watch over hele verden.

smartwatch-salg-i-verden-q3-2

Alligevel kan Apple ikke løbe fra, at Watch salget må være skuffende for den succes-vante gigant. Ligesom salget af MacBooks også har været det i de senere måneder.

Lidt interessant er det også at se, at Garmin har trængt Samsung væk fra andenpladsen over de bedst sælgende smartwatches i verden.

Garmin har seks-doblet sit salg af smarte ure på bare et år og sidder nu på 20,5 pct. markedsandel mod Samsungs på 14,4 pct.

Navigator specialisten Garmin satser især på smart-ure til outdoor folket – golf, løbere, cykling, svømning, vandring osv. Åbenbart med stor succes.

garmin-fenix-3

Garmin er nu nummer 2 i verden.

Apples markedsandel vil formentlig stige igen i det nuværende, fjerde kvartal.

Dels kan salget af de nye Watch 2 regnes ind. Dels kommer julesalget, og mon ikke der ligger mange smarture under træet i år – og dels kommer Apples nye Apple Watch Nike+ ur på markedet i denne uge.

Nike+ – se indledningsfoto – er en særlig sporty udgave Apple Watch – i mere frække neon farver og nye designs på urskiverne. Desuden rummer uret Nike’s Run Club app, der giver flere features og funktioner til både motionister og elite løbere.

Apple Watch Series 2 Nike+ kommer også til salg i Danmark fra fredag den 28. oktober.

Den danske pris kender jeg ikke endnu, men I kan bruge de amerikanske priser som strømpil: 369 USD eller ca. 2.600 kroner for modellen med 38 mm i diameter og 399 USD (ca. 2.800 kroner) for den større 42 mm udgave….

smartwatch-salg-q3-5-nike

Apple Watch 2 Nike+

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Star Wars erobrer dronerne