Nu bryder iPhone 7 også i brand

Et hospital på håndleddet

Fremtidens smartwatch kan meget mere end at agere som fitness træner med stopur, der kan registrere brugerens puls, temperatur, antal løbede skridt eller forbrændte kalorier.

Disse funktioner udgør i dag en væsentlig del af argumenterne for at købe et Apple Watch, Samsung Gear 3 eller et Fitbit armbånd.

De skraber dog kun i overfladen i forhold til, hvad vi kan forvente os af nye armbåndsure om et par år. Til den tid er de nærmest en klinik eller et mini-hospital, man bærer på håndleddet – og som også kan vise, hvad klokken er, eller når der kommer en email på ens smartphone nede i lommen.

Hollandske Philips har givet første indikationer af, hvad vi kommer til at se. Philips HealthApp service i skyen kan f.eks. samle informationer fra smart-ure, digitale badevægte og blodtryks målere på armen – og stille dem til rådighed online for både læger, hospitaler, patienter og andet pleje personale.

Google, der nu rettelig hedder Alphabet, har tilsyneladende noget endnu mere spændende i gære.

hospital-paa-armen-3

Verily pusler også med en smart kontakt linse, der kan måle blodsukker niveau gennem patientens øje.

I Googles selvstændige healthcare selskab Verily pusler man således med et armbåndsur, der både fungerer som elektro-kardiograf, måler af hjerterytme, blodtryk, puls, iltning af blodet, stress niveau – ja selv blodsukker hos diabetikere, der i dag på prikke hul på fingeren for at teste sig selv.

Ingen tvivl om, at Verily vil være i stand til at bygge sådan et ”doktor ur”. Tidligere har Googles datterselskab f.eks. vist smarte kontaktlinser til sukkersyge eller bærbare målere, der kan tjekke patienter for cancer.

Den seneste prototype af Verily, som er blevet spottet, ligner et almindeligt stort sportsur. Med rundt design, knapper på siden og et display i sort/hvid e-ink teknologi for at spare strøm.

hospital-paa-armen-2

Google er meget hemmelighedsfuld med hensyn til sit “doktor ur”. Prototyper er blevet set med sort/hvid e-ink skærme, der bruger meget lidt strøm.

Verilys nyhed skal kunne fungere meget diskret. Sensorerne arbejder i baggrunden og viser ikke alle deres målinger i blinkende tal og kolonner på skærmen. Kun når man ønsker det. Ellers ser man kun, hvad klokken er, dato og eventuelle notationer fra mobiltelefonen.

Til gengæld sker der ting og sagen i ”baglokalet”. Her kan Verily uret sende informationer i real-time fra sine indbyggede bio-sensorer til modtagere på nettet. Det kan være ens huslæge, hospitalet eller for den sags skyld en nødlæge, som er på vej i ambulance til at hjælpe en patient i nød.

Verilys projekter er fremtidsmusik, men bestemt ikke det rene science-fiction. Måske allerede om et par år ryger de super-smarte armbåndsure højt op på vores hitlister….

https://www.technologyreview.com/s/602466/i-saw-alphabets-health-watch/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bryder iPhone 7 også i brand