Batteriet er det vigtigste på din nye smartphone

Instant fotografi er den nye mode trend

Ellers altid dybt seriøse Leica tog verden med storm, da man for en uge siden lancerede – Sofort. Et instant kamera med selvfremkaldende film, der fik mindelser op om fortidens Polaroids.

Leica vil ramme det unge selfie publikum med det farverige Sofort kamera, der skal give folk en lille hard copy af deres billede på under et halvt minut.

Indrømmet – jeg havde overset, at Sofort kunne være forløber for en helt ny (gammel) trend i fotografi og brugen af smartphones.

Adskillige store fabrikanter mener nemlig, at print af selfies og andre snapshots fra mobiltelefonen bliver den nye sort.

instant-kameraer-polaroid-2

Polaroids Snap Touch er det mest alsidige af de nye kameraer.

Måske fordi der ganske enkelt ikke er dukket andre spændende nye anvendelser af smartphones op i år. Og nyt skal opfindes hele tiden.

Leica – og med dem FujiFilm og Polaroid – vil forsøge at redde lomme kamera markedet med instant billeder. Som en konkurrent og alternativ til smartphones og små handy printere a la HP’s nye Sprocket.

Hos Leica, Polaroid og Fuji har man nemlig det hele liggende i et lille letbetjent kamera. Også de specielle film, der fremkalder sig selv. Man skal ikke have en smartphone i den ene lomme og en printer i den anden.

 

polaroid-instant-x-til-artikel-igen

Om det er værd at satse på, må tiden – og målgruppen – vise snart. Målgruppen er helt klart unge, der tager masser af billeder af hinanden, sig selv og den hurtige verden omkring sig.

 

De skal fremover ikke nøjes med at se deres fotografiske snapshots på en smartphone skærm eller laptoppen derhjemme. Nej, fotos skal ses på papir.

Det hele er helt klart en mode trend. Måske bedst illustreret af, at FujiFilm er gået i samarbejde med det amerikanske modemærke Michael Kors om salget af små Instax Mini 70 kameraer. De skal fremover ligge side om side med en iPhone i kvinders (Michael Kors) tasker.

instant-kameraer-fuji-kors-1

Fujifilm nyheden leveres i en særlig gylden metallic farve og Michael Kors logoet på bagsiden. Kameraet skal bl.a. sælges gennem modebutikker og stormagasiner sammen med en pakke selv-fremkaldende fotopapir.

Desuden vil Michael Kors bidrage med en passende taske i læder – og i et design, der kan minde om klassiske fototasker. De vil blive tilbudt i en halv snes forskellige moderigtige kulører.

 

Fujifilm Instant 70 er forsynet med et særligt selfie spejl, der gør det nemt at tage billeder af sig selv. Samme feature har konkurrenterne Leica Sofort og Polaroid Snap Touch.

instant-kameraer-fuji-kors-2

Polaroids nye kamera ser ud til at være det mest avancerede af de tre, fordi det forsøger at bygge en hybrid bro mellem moderne digital teknologi og klassisk fotografi. Desuden har SnapTouch Wi-Fi, Bluetooth og mulighed for at optage video i Full HD kvalitet (1.080 punkter).

SnapTouch er forsynet med en 3,5 tomme LCD touch skærm til betjening, og i en medfølgende app til mobiltelefonen ligger masser af kreative filtre, sjove effekter, stickers og en del funktioner til at redigere billedet yderligere.

Man kan enten overføre sine snapshots trådløst til en smartphone og derfra videre til et socialt medie. Eller man kan udskrive mesterværket med det samme via kameraets indbyggede printer.

 

instant-kameraer-fuji-kors-4

Michael Kors tasker til Instant 70 kameraet.

Hvor Leica og Fujifilm bruger samme papir, har Polaroid valgt sin egen – Zink – baserede teknologi. Det er i princippet den samme, som HP anvender i sin nye Sprocket lomme printer.

Zink opvarmer papiret, der har krystaller i blåt, rødt, sort og gult iblandet. Det resulterer i farvebilleder på 5 x 7,5 cm helt uden brug af blæk eller toner.

Polaroids Zink papir er forsynet med en selvklæbende bagside. Så kan man klæbe sine små billeder op på køleskabsdøren, computer skærmen, opslagstavlen osv.

Polaroid Snap Touch ventes at koste 180 USD, svarende til godt 1.200 kroner. En pakke med 20 styk fotopapir skal man af med 13 USD (ca. 90  kroner) for….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Batteriet er det vigtigste på din nye smartphone