Dette kamera kan indbrudstyve let overse

Så meget koster det at bygge en iPhone 7

Hver gang Apple udsender en ny smartphone, sker der altid to ting i den internationale fagpresse:

Den ene ting er, at vurdere, hvor meget den nye smartphone egentlig koster at bygge.

Alle ved jo, at Apples produkter er dyre – og at Apple tjener mange penge. Ergo må Apple have en stor fortjeneste pr. iPhone.

Den anden ting er, at den nye iPhone bliver skilt ad for at se, hvor nem eller svær den er at reparere. Det kan jo senere være vigtigt at vide, hvis telefonen går i stykker, efter at garantien er udløbet.

 

iphone-7-august-18-foto-2

 

Lad mig ikke gøre spændingen for lang:

Eksperterne har regnet ud, at en ny iPhone 7 ned 32 GB lager koster 220 USD eller ca. 1.650 kroner at bygge i komponenter. Telefonen koster 5.799 kroner i udsalg.

Nu kunne det lyde, som om Apple tjente 4.150 kroner på hver iPhone 7, som blev solgt – og der sælges i øjeblikket rigtigt mange af de nye telefoner.

Men helt så enkelt er det ikke.

iphone-7-pris-at-bygge-2

Ingeniørerne fra IHS Markit har udelukkende kigget på, hvad komponenter og løsdele i iPhone koster.

De har ikke medtaget udgifter til udvikling af den nye telefon, omkostninger til marketing og salg, udgifter forhandlernes avancer, design fasen, reklame, afgifter og moms. I Danmark er sidstnævnte post alene 20 pct.

Omvendt har IHS Markit heller ikke taget hensyn til de rabatter, som Apple kan opnå hos elektronik fabrikanterne, når de køber store mængder ad gangen. Og Apple bestiller nok millioner styk ad gangen.

Men ingen tvivl om, at Apple tjener gode penge på at sælge en iPhone 7. Men bare ikke over 4.000 kroner, når alle omkostninger er trukket fra.

IHS Markit har i øvrigt også kigget på, hvilke dele i den nye iPhone 7 er de dyreste.

Det skal være 4,7 tomme skærmen, der koster 43 USD (ca. 325 kr) i indkøb for Apple. Den nye A10 processor får Apple for 26,9 USD pr. styk (ca.  200 kroner), mens Intels nye modem chip koster 33,9 USD (ca. 250 kroner)….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette kamera kan indbrudstyve let overse