Er drone surfing det næste store på stranden?

Microsoft går ind i kloge køleskabe

Den tyske producent af luksus køleskabe, Liebherr, har hentet hjælp hos Microsoft til at skabe fremtidens opbevaring af og tilberedning af madvarer.

Dermed lægger Liebherr sig i hælene på bl.a. Samsung og LG, der begge har præsenteret ”kloge” køleskabe med en stor skærm eller tablet anbragt på forsiden.

Meningen er, at skærm, masser af indbyggede sensorer og tingenes internet skal gøre det muligt at holde øje med indholdet af køleskabet – også selvom man befinder sig mange kilometer fra sit køkken. Man skal blot have en smartphone, tablet eller en computer til rådighed.

liebherr-microsoft-2

En app og en database i skyen tilbyder ejeren en bred vifte af muligheder:

Man har f.eks. en klar oversigt over, hvad køleskabet rummer og, hvornår der er sidste anvendelsesdato.

Desuden kan man koble en indkøbsliste på til supermarkedet eller online butikken – og via skyen kan man få foreslået gode opskrifter baseret på, hvad køleskabet indeholder af madvarer.

 

Liebherr kalder sit system for SmartDeviceBox, fordi man fra app’en også kan variere temperaturen i de forskellige dele af køleskabet og de bokse, man opbevarer madvarerne i. F.eks. koldere til kød og fisk og lidt varmere til grøntsager og pålæg.

liebherr-microsoft-1

Microsoft vil nu bidrage med sin teknologi til billed genkendelse. På den måde vil køleskabet lettere kunne ”se”, hvad det indeholder og hvor meget af hver ting.

Har man f.eks. nok mælk? Er den ved at være for gammel? Begynder grøntsager og frugt at se kedelige ud? Har vi ketchup og leverpostej – osv. osv.

Med basis i Microsofts avancerede ”computer vision” kan ejeren af Liebherr køleskabet få et bedre overblik over, hvornår der skal købes nye fødevarer – uden at det er nødvendigt at indskanne stregkoder og etiketter som ved mange andre lignende systemer.

liebherr-microsoft-5

Liebherr og Microsoft har bygget de første prototyper af køleskabet med indbygget ”deep learning”. Den tilhørende app til IOS og Android fungerer også.

Hvornår man vil købe det kloge køleskab, er dog stadig et åbent spørgsmål. Forhåbentligt ikke længe….

Nok ikke voldsomt mange danskere kender de avancerede tyske Liebherr køleskabe. Til gengæld ser vi ofte Liebherr navnet på byggepladser og hos entreprenører.

Den tyske industri koncern er nemlig blandt verdens førende fabrikanter af store kraner. Køleskabene er kun et mindre ”side geschäft” for Liebherr.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er drone surfing det næste store på stranden?