Danskere kan købe iPhone 7 fra den 16. september

Apples telefoner sælges i en bestemt rytme

iPhone var ikke verdens første smartphone.

Flere andre fabrikanter som f.eks. Ericsson og Nokia havde allerede vist touch skærme på telefoner før Apple.

Men iPhone kom på det helt rigtige tidspunkt og havde Apples særlige flair omkring sig. Derfor blev den verdens første succesrige smartphone.

Den 29. juni næste år fylder Apple 10 år – og mon ikke det fejres med manér og en iPhone 8, der måske bliver lige så banebrydende som den første iPhone.

Inden da – og lige nu – er det imidlertid lidt spændende at se, om den netop lancerede iPhone 7 vil følge den typiske Apple rytme. Eller ”iPhone cyklussen”, som amerikanerne kalder den.

Som I kan se på infografikken, har lanceringen af nye iPhone modeller i september resultatet i en voldsom stigning i salg af og markedsandel på Apples telefoner.

apple-iphone-rytmen-2-ny

Folk har som regel været helt vilde efter at få fat i Phones, mens de er helt nye. For allerede efter få måneder – når julen er overstået – dør hypet ud, og Apples salg daler stærkt.

Typisk er Apples markedsandel på sit laveste niveau i august, fordi ingen gider købe de gamle modeller, når de nye er lige om hjørnet.

I år har dog været anderledes, vurderer analyse firmaet Kantar Worldpanel

Dels har Apple for første gang mærket en vis træthed hos sine fans og solgt færre iPhones end året før. Dels har lanceringen af den billige iPhone SE i marts brudt den normale rytme.

Den særlige Apple rytme er normalt identisk i de fleste store markeder i USA og Europa – se grafik.

Danmark er i den sammenhæng uden for nummer. Apples iPhones har en så stor konstant markedsandel i vores lille land – over 50 pct – at salget ikke påvirkes nær så stærkt af sæson udsvingene.

Det bliver spændende at se, om den nye iPhone 7 får samme ”peaks” i salg og markedsandele, som iPhone 6/6 Plus og iPhone 5 skabte. Eller om reaktionen bliver mere moderat som i forbindelse med iPhone 6S/6S Plus for et år siden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere kan købe iPhone 7 fra den 16. september