Arkadespil som i gamle dage

Vi læser mere avis på skærm end på papir

Vi har i årevis hørt og læst prognoser om, at traditionelle aviser og magasiner på print var døden nær.

Helt så slemt har udviklingen dog heldigvis ikke været, selvom alle trykte medier har oplevet svare tider.

F.eks. er amerikanerne for første gang i adskillige år er begyndt at købe flere bøger på papir igen.

Udviklingen mod det digitale oplever vi selvfølgelig også i Danmark, hvor JP/Politikens Hus måtte meddele forleden dag, at man vil skære 80 stillinger bort. Bl.a. som følge af et stort fald i trykte annoncer.

En ny analyse viser da også, at voksne mennesker i dag bruger mere tid hver dag på at læse nyheder og artikler online end i de goe gamle papir aviser.

Ifølge undersøgelsen fra Global Web Index tilbringer vi nu 50 minutter om dagen med at læse avis på nettet. Det er 11 minutter længere end i de trykte medier.

Online trenden har fået et ekstra nøk de seneste par år, hvor større smartphone skærme har gjort det lettere at læse historier på mobilen.

6 af 10 voksne siger, at de besøger nyheds medier på nettet mindst engang om måned. 41 pct. har installeret en decideret app fra f.eks. en avis eller en tv-station, så de har let adgang til de seneste nyheder på deres mobil døgnet rundt. Lige ved hånden så at sige.

Sociale medier som Facebook og Twitter gør også store indhug i de traditionelle medier. Igen fordi folk foretrækker hurtigere nyheder end lange artikler i avisen og magasiner.

4 af 10 fortæller, at de nu bruger sociale medier til at holde sig ajour med nyheder om, hvad der sker i verden og i deres lokal område.

Global Web Index interviewer over 40.000 internet brugere i 34 lande til sine analyser. Firmaet laver ingen lande-specifikke undersøgelser, så de reelle tal fra Danmark kender jeg ikke. Men mon ikke de ligger meget træt på den internationale trend….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arkadespil som i gamle dage