Nyt BeoVision 14 tv har 4K og Android

Denne knap er fremtidens internet i dit hjem

Vores allesammens  ”smarte” hjem – der er lige om hjørnet – vil indeholde et væld af maskiner, apparater og gadges, der alle er online i ”tingenes internet” – og som typisk skal fjernstyres via en smartphone eller en separat remote kontrol.

Nogle gange kunne jeg dog godt forestille mig, at folk gerne ville have betjeningen af al den herlige elektronik gjort endnu mere enkel. F.eks. med en god gammeldags knap, som kan tænde og slukke bestemte ting eller flere ting på én gang.

Logitechs nye Pop lover at kunne netop dét.

LOGITECH POP 2

Pop knappen ser prisværdig enkel og pæn ud på ydersiden, men indeholder naturligvis en masse smart elektronik, som man kan programmere og indstille via sin smartphone.

Ideen er, at Pop knappen nemt kan skræddersys til alle mulige online opgaver. Det kunne være at tænde den smarte belysning, vælge farve på, tænde ens smarte komfur, låse hoveddøren, tænde og slukke for husets alarm osv. osv. Alt sammen ordnet fra en enkelt knap, der er så dekorativ (og fås i flere farver) som en almindelig stikkontakt.

Logitech knappen med indbygget trådløs Bluetooth rummer to mønt-batterier, der skal kunne holde fem-seks år uden udskiftning. Selve knappen er af et holdbart gummi materiale, og den kan både lægges på sofabord og natbord eller anbringes på en væg.

Pop knappen kan bruges på tre måder: Et kort tryk, et dobbelt tryk og et laaangt tryk med hver sin funktion, der bliver udført.

LOGITECH POP 1

Knappen eller knapperne – man kan jo sagtens have adskillige Pops i huset – kommunikerer med en hub/central på størrelse med en lille cigarkasse.

Hubben skal sættes i et elstik, og den bygger bro mellem Pop knappernes Bluetooth og husets Wi-Fi, der forbinder tingenes internet med boligens (mange) smarte apparater.

Afstanden mellem hub og knapper må ikke overstige 30 meter, hvilket er Bluetooth teknologiens normale begræsning. I praksis er rækkevidden mindre, fordi man har vægge i huset.

Derfor kan det nok være praktisk at installere flere hubs i en større bolig. De enkelte hubs arbejder sammen via Wi-Fi, og Pop knappen finder automatisk den nærmeste hub.

LOGITECH POP 5

Indstilling af knappernes funktion sker i en medfølgende Pop app til iPhone og Android. Betjeningen skal være nem og enkel via virtuelle billeder af hver knap og dens ønskede funktioner.

Pop knappen er udviklet af de samme folk, der har skabt Logitechs universelle Harmony fjernbetjening, der kan arbejde med over 270.000 apparater.

Logitech forsøger dermed at sikre, at Pop fungerer med så mange smarte enheder som muligt. Fra begyndelsen er det f.eks. Philips Hue pærer, Sonos stereo anlæg og Samsungs SmartThings. Flere vil komme til efterhånden.

Man kan dog også udvide Pop med Logitechs Harmony Hub Extender, der giver adgang til at tænde og slukke f.eks. tv, surround stereo og starte download af Netflix.

Logitech Pop skal koste 100 USD (ca. 680 kroner) for et starter-kit med en hub og to knapper. Ekstra knapper koster 40 USD (270 kr) stykket….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt BeoVision 14 tv har 4K og Android