Linkedin åbner for video i sine indlæg - så småt

Sådan bliver fremtidens badeværelse – ifølge Google

Intelligente spejle. Badekar og toilet kummer, som kan tjekke ens helbred. Dagens morgen toilette bliver helt anderledes end i dag.

Google vil have tjek på os allevegne. På internet, mobiltelefonen – og måske snart også på badeværelset, der ellers må være noget af det mest private, man har i boligen.

I hvert fald har Google fået patent på et forslag til fremtidens badeværelse, der selvfølgelig bliver forvandlet til et high tech lokale.

Først og fremmest forestiller Google sig, at beboerne kan få tjekket deres helbred, hver gang de går på badeværelset. Mens de troner på toilettet, flyder i badekarret eller står foran spejlet.

Patentet beskriver forskellige sensorer og kameraer, der er integreret diskret i badeværelsets indretning. De er forbundet med hinanden via et trådløst netværk, der kommunikerer med en server i ”skyen”.

Her kan man lagre alle sine sundheds-data og eventuelt give læger og andet sundheds personale adgang til at tjekke dagens resultater fra patientens badeværelse.

google badeværelse 2

Spejlet er interaktivt og fungerer samtidig som computer skærm. Det kan f.eks. adskille farver og måle variationer i brugernes hudfarve. Desuden kan man lade spejlet simulere forskellige frisurer og makeup – og nede i det ene hjørne vises enten tv eller indkomne sms og emails.

Badekarret er ultrasonisk og kan ved hjælp af den elektriske modstand i den menneskelige krop og ad den vej registrere puls, hjerterytme osv.

Toiletsædet kan måle f.eks. temperatur og blodtryk, mens brugere troner og trykker. Nede i toilet kummen kan urin og afføring blive analyseret mere diskret.

google badeværelse 1

Googles idé med det nye high tech badeværelse går langt videre end, hvad moderne badevægte, smartwatches og fitness armbånd kan klare i dag.

Google vil gerne have, at folk vil kunne foretage målinger, som ellers kræver blodprøver til f.eks. diabetikere – men uden at der skal prikkes hul på huden.

Lige nu er fremtidens badeværelse kun et patent, men med Googles kapital og evne til forvandle teori til praksis går det måske slet ikke længe, inden vi kan installere det i vores boliger….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linkedin åbner for video i sine indlæg - så småt